Technicznie rzecz biorąc, jak traktować sytuację, kiedy jedna propozycja (np. Kryterium Jakość) zdobędzie dużą liczbę głosów zarówno na tak i nie jednocześnie, a inne propozycje dostaną tylko pojedyncze głosy? Jak wtedy wyliczyć wynik głosowania nad wyborem najbardziej popieranej propozycji do dalszych dyskusji nad detalami?
Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć, czy oddajemy więcej niż jeden głos, czy nie? Myślę, że większość sądziła, że oddaje się tylko jeden głos na wybrany wariant, więc tak postąpiła. Jeśli nie, to restartujemy głosowanie.
Muszę się zgodzić z Mateuszem, ankieta na forum wydaje się mieć więcej sensu.
Dodatkowo - nie sprawiałaby wrażenia oficjalnego głosowania nad propozycją.
To Mateusz chce traktować to jako oficjalne głosowanie zamiast jako ankietę.
nie chcę tego tak traktować
Myślę, że nikt nie chce tego tak traktować, ale użycie mechanizmu głosowania na wiki stwarza takie wrażenie.
A dodatkowo to jest dość kulawy mechanizm, sprawdzający się od biedy wyłącznie w głosowaniu za lub przeciw propozycji - przy kilku opcjach interpretacja wyników może być trudna i niejednoznaczna. Dlatego ankieta na forum ma moim zdaniem więcej sensu.
Tu bardziej chodzi o wybór kryterium i dalszych prac nad szczegółami konkretnego kryterium. Wynik tego głosowania mnie raczej nie dziwi, bo już wcześniej przeważało kryterium Jakość. Potem kwestia dogadania detali takich jak długość odcinka (proponowane są min. 2 km).
I moim zdaniem mogłoby tak być. Wzorowałem się tym głosowaniem Talk:Pl:Znakowanie dróg w Polsce - OpenStreetMap Wiki , gdzie każdy oddał po jednym głosie i nikt nie narzekał na to, że nie ma opcji oddawania więcej niż jednego głosu. Nie sądziłem, że ktoś mógłby tak chcieć.
Na wątku nikt nie proponował żadnego sposobu głosowania, ani w ogóle nic w tym temacie, więc ciężko mieć teraz pretensje po tygodnikach ciszy.
Ja proponowałem to zostałem sprowadzony na ziemię przez niedasistów, teraz Ty zaproponowałeś i jak widać nadal panuje niedasizm.
Ankietę już jedną zrobiłem i jest ona tutaj:
https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Talk:Pl:Tag:highway%3Dtrunk#Ankieta:_stosowanie_znacznika_highway=trunk_w_Polsce
Jaka jest definicja “prawdziwego” głosowania i gdzie i kiedy się ono ma odbyć?
Chodzi o późniejsze już obowiązujące głosowanie, które zmieni zasady. Dało się łatwo wyczytać z kontekstu zdania.
Późniejsze, czyli kiedy się ono odbędzie?
Obowiązujące, czyli kto się musi zgodzić, żeby ono obowiązywało?
Koncepcję wymyślił @pavvv, jego pytaj. Wyskoczyłeś jak Filip z konopi i wypytujesz mnie o głosowanie z którym nie mam nic wspólnego.
Masz coś wspólnego, mianowicie dopuściłeś się niekonstruktywnej krytyki tego głosowania nazywając je “niezobowiązującą ankietą”.
Takie podejście sprawia, że stoimy w miejscu. Lepsza byłaby konstruktywna krytyka.
Ale niedasie.
Nie wiem, o co chodzi. Czekamy na zakończenie obecnego głosowania, dopracowujemy koncepcję stosowania tagu highway=trunk w Polsce, robimy głosowanie takie samo jak z ekspresówkami, zmiany wprowadzamy.
Autor „głosowania” też je za takie uważał:
Później nawet bronił tego stanowiska:
No a teraz jednak nie:
Szczerze mówiąc to ja już zdurniałem o co tu chodzi.
Serio każdy musi się czepiać terminologii? Przecież może być “niezobowiązujące głosowanie”.
Wyniki głosowania:
Kryterium jakość
- za: 8
- przeciw: 4
Kryterium ważność
- za: 4
- przeciw: 5
Kryterium mieszane
- za: 2
- przeciw: 0
Razem daje to +5 głosów za jakością
Patrząc na wyniki głosowania wychodzi, że do dalszej dyskusji nad finalną definicją przechodzą Kryterium Jakość i Mieszane. Patrząc na to, że są drogi spełniające oba te kryteria jednocześnie, a właściwie też Kryterium Ważność, proponuję podwyższenie do trunk dróg, które spełniają wszystkie kryteria, w tym mieszane obejmujące także obecną definicję.
Przykłady:
- Obwodnica Myślenic.
- DK 86 od S86 do węzła A4.
- Warszawa: Wisłostrada, odc. węzeł Most Północny – węzeł Modlińska.
- Końcówka S8 w Kobierzycach..
- Obwodnica Kłodzka.
- Obwodnica Nysy.
- Wschodnia obwodnica Tych.
- Obwodnica Międzyrzeca Podlaskiego.
- Węzeł Rzeszów Wschód – rondo Jacka Kuronia.
- Trasa Kwiatkowskiego w Gdyni.
Przypominam, że dotychczas stosowana kategoria trunk funkcjonowała według kryterium mieszanego nie w sensie kryterium J i W spełnione jednocześnie, tylko J + W, bo trunk były zarówno drogi ekspresowe (J), jak i drogi bardzo ważne (W), np. DK4 lub DK22 przy granicach.
Widząc tą całą niechęć do poruszania tematu uważam, że obecnie stosowane kryterium nie jest aż tak złe.
Zatem proponuję oznaczania jako trunk dróg wg ustalonych kryteriów jakości wraz z uwzględnieniem odcinków nieautostradowych przy granicach, tak jak jest to oznaczone teraz.
Przy okazji warto też popatrzeć na kryterium mieszane jako połączenie obu kryteriów, czyli oznaczanie trunkiem każdego odcinka, który zawiera ‘tak’ wg któregokolwiek z kryteriów w tej tabelce: Talk:Pl:Tag:highway=trunk - OpenStreetMap Wiki

trunk były zarówno drogi ekspresowe (J), jak i drogi bardzo ważne (W), np. DK4 lub DK22 przy granicach.
To, że kolizyjne kawałki DK4, DK1 czy DK22 przy granicy były oznaczone jako trunk to raczej niedopatrzenie lub czyjaś samowolka, bo nigdzie takie zasady nie były ustalone ani zapisane.