Propozycja automatycznej zmiany - Pasibus

Chciałbym zaproponować automatyczne uzupełnienie tagów:

brand:wikidata=Q110428053
brand=Pasibus

dla stacjonarnych punktów Pasibusa, aby w ten sposób załączył się do NSI,
a w przypadku amenity=restaurant, również zamienić na amenity=fast_food, ponieważ Overpass takie miejsca pokazuje

2 Likes

Na stronie Pasibusa widzę 47 lokalizacji. W OSM zmapowane 21 z name=Pasibus.

Dodanie tych tagów wygląda ok, ale raczej zacząłbym od dodania do NSI i potem ręczne przejście przez wszystkie punkty, bo jest ich niewiele.
Jeżeli chcesz automatycznie to rozwiń jak dokładnie będziesz to robić :slight_smile:

Wszystkie lokale w jakich byłem to rzeczywiście było amenity=fast_food

1 Like

Kiedyś dodałem wszystkie MAX Burgers w Europie, zrobiłem to ręcznie i wcale nie zajęło mi to jakoś długo, więc bez problemu da radę ręcznie, największy problem miałem w centrach handlowych kiedy nie do końca wiedziałem gdzie usytuowana jest restauracja ale przy budynkach zewnętrznych to bez najmniejszego problemu.

1 Like

Trzeba edytować ten plik i założyć pull request żeby zmiany pojawiły się w NSI. Dasz radę samemu wystawić?

Już dodałem: name-suggestion-index/data/brands/amenity/fast_food.json at f0a1b766b06edf287f4ccbc13b5a2159d264197b · osmlab/name-suggestion-index · GitHub
w Pasibus: Polish fast_food by starsep · Pull Request #10706 · osmlab/name-suggestion-index · GitHub

1 Like

Niestety nie dam rady

pon., 17 mar 2025, 10:57 użytkownik Kubahahaha via OpenStreetMap Community Forum <community@noreply.openstreetmap.org> napisał: