Уточнення нашої позиції стосовно редагування під час війни

Мені подобається, як люди включилися до дискусії, продовжуємо.

Прокоментую декілька думок, які було вже висловлено.

Так, згоден. Тому я й відразу сказав, що той список не годиться, але я хотів просто перенести дискусію з закритого топіку.

Я вважаю за потрібне розділити ці дві думки. Творчість iWowik мало має спільного з дійсністю, то вандалізм у чистому вигляді. Назви російською мовою фактично існують в багатьох місцях в Україні.

Ми не охороняємо мову ворога, ми охороняємо мапу. Масові автоматичні зміни руйнують мапу, особливо в місцях, де с самого початку назву було занесено вручну, на підставі дійсності.

Це не вивід російської “на один рівень”. Але коли на установі написано “Парикмахерская”, то ми в namе так і пишемо, або змушуємо змінити вивіску, і потім міняємо мапу, не навпаки.

Звичайно, згоден.

Ну, ти ж сам демонструєш, що недостатньо. Давайте пропишемо, чітко щоб ми могли просити DWG втрутитися. А то виходить, що зараз навіть DWG було використано росіянами для відкату на російську в name. Подивіться, наприклад, на цю історію: Way History: ‪вулиця Мічуріна‬ (‪120286620‬) | OpenStreetMap До червня цього року була українська назва вулиці, поки руський новостворений акаунт тишком-нишком не замінив її на українську. Далі, після війни правок, DWG його і поновила…

Угода нам потрібна, щоби ми могли хоча б трохи звільнити себе від такого негаразду.

Так, це врівноважений погляд, який я поділяю, але в нас, схоже, знову насувається “Руская Вєсна” зі спробами повторити в ОРДЛО те, що було зроблено в Криму. Через це мені здається, потрібно прописати щось додатково, щоби чітко висловити свою позицію.

Це нереально. Фронт рухається. Як на мене, я б взагалі утримався від буль-якого мапінгу на окупованих територіях та поряд з ними, але це ще більш нереально.

Це нелегальне джерело для ОСМ.

Я сподіваюся, що дискусія буде такою ж активною. За пару днів я спробую підвести проміжні підсумки і запропонувати нове, уточнене формулювання. Так продовжимо, доки не дійдемо консенсусу.

2 Likes