Prośby o zmapowanie/poprawę

Co można zrobić z zestawem zmian 19232936 (widok w History Viewer)?

Wprowadzone błędy to co najmniej przesunięcie ul. Lotniczej, którą jakiś czas temu poprawiałem - zestaw 18834619, oraz “rykoszetem” zepsucie geometrii DK16 na skrzyżowaniu Lotniczej z Sielską (DK16).

Wysłałem 7-go grudnia prośbę do autora (wiadomość via openstreetmap.org) o używanie skalibrowanego podkładu (Geoportalu lub skalibrowanego Binga), oraz dodawanie komentarzy do własnych edycji - pokazując jako przykład przesunięcie ul. Lotniczej wprowadzone w tym changesecie. Dotychczas bez odpowiedzi ani poprawki, natomiast dwóch innych edycji od tego czasu dokonał - jest to bardzo aktywny użytkownik w okolicach Olsztyna. Nie spotkałem w tej okolicy nikogo innego wykonującego tyle pracy dla OSM, szkoda gdy trochę się ona marnuje ze względu na wprowadzane błędy.

Problem z mojego punktu widzenia jest taki, że changeset ten wprowadza znacznie więcej zmian, które mogą nawet być poprawne (choć zapewne również przesunięte - spodziewam się, że ich geometria pochodzi z tego samego nieskalibrowanego Binga). Czyli ewentualne cofanie całego changesetu raczej nie ma sensu i lepiej ręcznie poprawić to, co na pewno zostało w nim zepsute?