Janjko
(Janjko)
December 8, 2022, 8:27am
7
Počeo sam brisati engleske prijevode, ali radim to samo ako imam wikidata element za upisati u name:etymology:wikidata=* tag. Zato sam morao napraviti Wikipedija članke za Kapucinske stube, i Opatičku ulicu:
Stranice za neprijavljene suradnike saznajte više
Samostan uz crkvu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, Kapucini su sagradili na tadašnjem Gradecu, na mjestu današnjeg Parka Bele IV. Kamen temeljac je postavljen 5. svibnja 1618. godine. Nakon Kapucina u Rijeci, drugi je kapucinski samostan u Hrvatskoj. Ukinut je 1788. godine u okviru jozefinskih crkvenih reformi, nakon čega je počelo njegovo propadanje. Samostan je srušen 1940. i
1941. godine, a na mjestu nekadašnjega kapucinskog ...
Stranice za neprijavljene suradnike saznajte više
Samostanu je kamen temeljac postavljen 1647. godine, nakon što su sestre Klarise došle u Zagreb godinu ranije. Za građenje samostana zauzimao se grof Gašpar Drašković, čija je sestra Cecilija pripadala tom redu. Za izgradnju je donirao kamen i vapno. U samostan su se sestre uselile 1650. godine. Zemljište na kojemu je samostan izgrađen jest u današnjoj Opatičkoj ulici broj 20, na mjestu današnjeg Muzeja grada Zagreba. Kasnije se samostan ...
2 Likes