Niekoniecznie chciałem głosować, tylko dowiedzieć się o Waszych przemyśleniach. Wcześniej podczas dyskusji był problem dotyczący ustaleniem, co w danym mieście jest na tyle ważne, żeby tam poprowadzić primary, zamiast używać ogólnego określenia “arteria”. Więc proponuję, żeby główny dworzec autobusowy był tym miejscem. Jeśli miasto ma np. drugi ważny dworzec autobusowy (np. Wrocław Nadodrze), to droga do takiego mogłaby być o jeden poziom niżej – secondary.
Uważam, że znalezienie głównego dworca miasta nie jest trudne, bo zwykle jest to taki spełniający każdy z tych kryteriów.
Bardzo dobry przykład – to jest inna kwestia. W tym przypadku proponuję primary dla obu, co jest bardzo podobne do obecnego stanu oznaczeń.
To już jest kwestia tego, które miasta powinny zyskać którą kategorię od jakiego progu mieszkańców i czy uwzględniane są aglomeracje. W przypadku GZM raczej wystarczy zostawić primary do największego (obsługującego najwięcej podróżnych) dworca autobusowego, czyli w Katowicach. Ale nie wiem jak wygląda sytuacja z największymi dworcami w okolicy, więc mogę się mylić.
Myślę, że z każdej z autostrad lub najważniejszych dróg krajowych.