Kategorie dróg w woj. pomorskim

Witajcie, co prawda jestem nowy na tym forum, ale chciałbym się wypowiedzieć w przedmiotowej sprawie. Pisałem chwilę z @Constrado na grupie na Facebooku “OpenStreetMap Polska (Poland)”, gdzie utworzył kilka postów, w których argumentował swoje zmiany w sprawie DW216 i Drogi Gdyńskiej. Niestety na moje odpowiedzi wytykające jego błędy i argumenty reagował zazwyczaj śmiechem i wyzwiskami (uznał wprost, że to ja ukrywam się pod nickiem @theDM i mnie zgłosi za robienie fake-kont :upside_down_face: - później przeprosił, ale niesmak pozostał). Na jakiekolwiek prośby przeniesienia dyskusji do tego wątku na forum (czy to na FB czy w jego edycjach w OSM) nie reagował w żaden sposób, więc w mojej ocenie nie zależało mu na wyjaśnieniu sprawy tylko postawieniu na swoim, nieważne jakim kosztem.
Nie można odebrać mu jednak tego, że napisał do ZDW w Gdańsku (na FB wstawił screen) w sprawie gdzie kończy się DW216 w Helu i miał rację - kończy się na ul. Dworcowej i nie ciągnie się aż do portu. Jednak jego sposób komunikacji i brak odpowiadania na pytania był nie do przyjęcia. Jednak to, że DW kończy się wcześniej nie zamyka według mnie dyskusji czy droga secondary nie powinna zostać pociągnięta aż do portu.
Co do poprawnego mapowania DW216 - przyznam rację @Yunkers i @Szymson -

Nawet jeżeli w tej dyskusji “wygra stronnictwo @Constrado” i to on będzie miał rację w tym przypadku to sposób, w jaki walczył o swoje racje w mojej opinii całkowicie pozbawia go wiarygodności jako użytkownika OSM i w przyszłości nie powinno się brać jego wypowiedzi za konstruktywne.
Jeśli chodzi zaś o drogę Gdyńską to argumenty za pozostawieniem na niej primary są dla mnie jak najbardziej przekonujące.

2 Likes