Kategorie dróg w woj. pomorskim

Wcześniej masz jeszcze Puck i okoliczne miejscowości. Z drugiej strony więcej ludzi mieszka i korzysta z drogi idącej przez północną Gdynię i dalej Kosakowo z okolicami.

A tak w ogóle to jakby rzeczywiście zasługiwały na primary, to DW224 też powinno być podwyższone.

Na jakim odcinku? Bo w sumie ona idzie przez całkiem dużo zabudowań między Kartuzami a Wejherowem. Też była przebudowana na pewnych odcinkach, a po oddaniu Trasy Kaszubskiej to najkrótsza droga z Wejherowa do S6. Podobny taki odcinek to DW 214 łącząca Lębork (34 300 mieszkańców) i Kościerzynę (23 400 mieszkańców).

Przy okazji kategorii - co dalej z trunk m. in. w Gdańsku? Analogiczna funkcja ciągnie się w obu kierunkach, ale analogiczny standard jest tylko w Tunelu pod Martwą Wisłą. @pavvv, masz gdzieś listę dróg, które proponujesz swoją koncepcją WAŻNOŚĆ? Na dysku jest lista z informacją o wielkości miejscowości, jakie łączą poszczególne drogi, ale czy to są drogi, które byś przemianował na trunk? Planuję połączyć obie koncepcje jedna tabelą i wstawić na OSM Wiki do publicznego wglądu i poprawek przez głosowaniem w przyszłości.

Jeszcze nie są, nie mam póki co mocy sprawczej (bo się mogą pojawić konflikty po takim czasie)
Kartuzy Changeset: 160864836 | OpenStreetMap
Władysławowo Changeset: 160864983 | OpenStreetMap

Ja też w okolicy zrobiłem póżniej kilka korekt geometrii, mapowania ścieżek i ujednolicenie kategorii, bo miejscami była kolorowanka.