To chyba nie jest hamak (leisure=hammock), jeżeli uznać to za rodzaj leżaka to amenity=lounger, jest też tag na ławki które umożliwiają leżenie (amenity=bench + bench:type=lounge).
Ale na zdjęciu wygląda trochę na drabinki na placu zabaw (playground=climbingframewiki )
amenity=bench
bench:type=swing
i tu można dopisać wiele tagów szczegółowych - wiki
Jak to oznaczyć? Przydrożny krzyż czy cmentarz? Poza tym krzyżem nie ma zupełnie niczego, ani ogrodzenia ani rzeźba terenu nie wskazuje na granice cmentarza
Jak otagować fotoplastykon? Na razie dodałem jedynie building=kiosk w miejscu, w którym stoi ten obiekt, ale nie mam na nim szczegółowych danych dla POI. Chodzi o ten (i tego typu obiekty): Fotoplastykon – Muzeum Wojska w Białymstoku
Białystok - skrzyżowanie ulic: Piastowska/Branickiego/Miłosza (Plac Witolda Antonowicza) Node: 6634908300 | OpenStreetMap
Spotkałem się w/w miejscu z nodem ^ znaku zakazu wjazdu pojazdów ciężarowych z tagowaniem agricultural=no; hgv=no ale żadne z powyższych nie jest dodane do tagów opisujących highway? występuje to w ciągu ulic: Branickiego i Miłosza od placu
Idąc za opisem na wiki to sam znak jako node przy drodze, w miejscu słupka. Najlepiej jeszcze dodać direction żeby było wiadomo w którą stronę jest skierowany. A te wszystkie pozostałe tagi dotyczące nie bezpośrednio opisu znaku tylko ograniczeń dostępu z niego wynikających to już powinny być normalnie na odpowiednim wayu z drogą, a tak w tym przypadku niestety nie jest.
Z tego co widzę, to zazwyczaj oznaczamy biuro (samo)rządowe office=government.
Jakiej wartości government=* użyć?
Na Taginfo znalazłem dość popularny tag government=village_office, ale w Polsce ma tylko 3 użycia. Nie ma też żadnej dokumentacji.
Zdarzają się też miejsca z addr:housename=Sołtys - Wydaje mi się, że to gorsze rozwiązanie.