[Ankieta] Oznaczanie nazwy ronda

Myślę, że wiesz co mam na myśli, ale czuję się zobowiązany odpisać. Według mnie zasada tagowania pod render dotyczy tagowania pod -konkretny- render. Np. jeśli render A i B wyświetla jakiś tag, ale render C nie, a ja go lubię i taguję niezgodnie z wytycznymi tylko po to żeby render C to wyświetlił. Jeśli ŻADEN render nie wyświetla istotnej informacji to mapowanie tak aby była ona widoczna jest po prostu mapowaniem pod kątem czytelności mapy (można to technicznie nazwać mapowaniem pod wszystkie rendery ale czy to jest naganne?).

Jeśli to będzie powszechnie stosowane to będę jak najbardziej za usunięciem nadmiarowej informacji z nazwą w punkcie.

Jak zawsze głosuję za tym, żeby mapa była czytelna dla ludzi a nie tylko dla komputerów. Pewnie dlatego, że ja głównie tak ją używam. Szczerze, nie bardzo rozumiem co konkretnie przeszkadza przeciwnikom tego rozwiązania.

Jedyny argument który na tą chwilę mogę zrozumieć to:

Faktycznie wyśiwtlona nazwa może coś innego zasłaniać. Tyle tylko, że to też jest argument z grupy mapowania pod render.

Oczywiście masz rację. Jakby las się nie renderował też bym go nie dodawał. Drogi leśne jakby się nie renderowały też bym nie dodawał. Dodaje to co jest mi (a może i innym) potrzebne do odnalezienia się w terenie patrząc na mapę, gwarantuję że gdyby nic się nie renderowało to nikt by nic nie dodawał.

1 Like